Betrokken medewerkers leveren een organisatie veel op. Van minder verloop tot hogere productiviteit. Niet betrokken medewerkers kosten een organisatie zelfs geld. Deze medewerkers zijn minder productief en niet bezig met klanten. Maar hoe kunt u nu de betrokkenheid verhogen van uw medewerkers en dan ook nog op een manier dat het u niet veel kost. In dit document vindt u 11 verschillende manieren om de betrokkenheid van uw medewerkers te verhogen.

11 manieren

Hieronder vindt u 11 manieren om medewerkersbetrokkenheid te verhogen. 11 verschillende manieren waar geen grote investeringen voor nodig zijn, maar die u wel veel kunnen brengen.

1. Behandel medewerkers als mensen

Medewerkers leveren in feite productie, net als machines of computers, maar dat wil niet zeggen dat u hen op dezelfde wijze moet behandelen. Behandel medewerkers menselijk en zorg ervoor dat u bijvoorbeeld hun namen kent en hen feliciteert als ze jarig zijn.

2. Iedere medewerker is uniek

Een one-size-fits-all aanpak is niet meer van deze tijd. Iedere medewerker is uniek en zou daarom een aanpak op maat moeten krijgen als het gaat om het verhogen van de betrokkenheid. De een vindt het belangrijk om mee te mogen denken over de toekomst van de organisatie, terwijl de ander persoonlijke aandacht van de direct leidinggevende belangrijk vindt. 

De rest van deze pagina is alleen zichtbaar met een abonnement.

Inloggen Abonnee worden