Campus recruitment

Voorbeeld van een programma voor een bedrijfsbezoek

Hoe kunt u nu beter laten zien aan scholieren, leerlingen of studenten hoe het vak eruit ziet waar ze voor leren dan via een bedrijfsbezoek. Bij de organisatie van een bedrijfsbezoek moet u zich goed verdiepen in uw doelgroep en de doelstelling zodat u het programma goed kunt laten aansluiten. Dit is een voorbeeld hoe een programma van een bedrijfsbezoek eruit kan zien.

10 tips voor een succesvol bedrijfsbezoek

Een gastles of gastcollege is voor scholieren en studenten al interessant, een bedrijfsbezoek is natuurlijk helemaal top. Ook voor u als werkgever, want als gastheer kunt u een blijvende en diepe indruk achterlaten bij wellicht uw potentiële medewerkers. Maar bij de organisatie van een bedrijfsbezoek komt wel wat bijkijken. In deze checklist 10 tips om van het bedrijfsbezoek een succes te maken.

10 tips voor een succesvolle gastles of gastcollege

Een van de mooiste (en goedkoopste) manieren om in contact te komen met nieuw talent is via gastlessen en gastcolleges. Het is de ideale manier om te laten zien wat u doet, wie u bent en om eerste contacten te leggen met stagiaires en potentiele medewerkers. Maar dan moet u het wel goed doen. Zo moet u uiteraard bij de juiste doelgroep komen en een inhoudelijk sterk verhaal neerzetten en geen reclameverhaal afsteken. In deze checklist 10 tips om uw gastles of gastcollege tot een succes te maken.