Inhuur

Waarom werkgever en medewerker een contractvorm willen

Er zijn veel verschillende contractvormen waarin je medewerkers vandaag de dag kunt inzetten. Van vast en tijdelijk contract tot zzp en payrolling. Maar wat zijn voor werkgevers de redenen om voor een bepaalde vorm te kiezen? En wat voor medewerkers? In dit document een praktisch overzicht. [private_PLUS][private_PRO][private_PRIMA] Waarom welke contractvorm? [/private_PLUS][/private_PRO][/private_PRIMA]

Vormen van flexibele medewerkers

Wanneer we het hebben over flexibele medewerkers, dan wordt vaak alleen gedacht aan uitzendkrachten en zzp’ers. Er zijn echter nog veel meer vormen van flexibel personeel. In dit document een handig overzicht met alle vormen van flexibele medewerkers en wat hun belangrijkste kenmerken zijn.

Regievormen voor uw flexibele schil

Steeds meer werkgevers regisseren hun flexibele schil op een proactieve manier. Door van te voren doelen te stellen over vast/flex-verhouding en door na te denken op welke wijze er grip op inhuur van human resources moet worden verkregen en gehouden. In dit document vindt u een overzicht van de vele vormen er zijn om regie te voeren over uw flexibele schil. Van ad-hoc tot MSP.

Voordelen en nadelen van inhuur

Inhuur van medewerkers zoals uitzendbkrachten, gedetacheerden en zzp’ers heeft veel voordelen, maar zeker ook nadelen. Wanneer u de voors en tegens voor inhuur van medewerkers met elkaar wilt vergelijken, is het goed om de voordelen en risico’s tegen elkaar af te wegen. In dit document vindt u een overzicht van de voordelen en nadelen bij de inhuur van medewerkers.