Recruitment PR

Gebruik Apple’s PR-wetten voor recruitment PR

Apple is een meester in het bespelen van de media. Zeker in de de tijd dat Steve Jobs nog leefde wist hij met zijn optredens, trucs, spreekstijl en timing publiciteit naar zijn hand te zetten. Ook met arbeidsmarktcommunicatie en recruitment kunt u PR inzetten. In dit document vindt u PR-technieken die Apple groot maakten en die u kunt gebruiken bij recruitment PR. 

Issuemanagement bij arbeidsmarktcommunicatie

Door de komst van social media is het voor werkgevers nog belangrijker om issues in de media te monitoren en zo nodig erop te reageren. Hierbij gaat het veelal niet eens meer over de feiten, maar de voorstelling die mensen hebben van de feiten. Met issuemanagement houdt zich vooral bezig met die voorstelling en dan met name die issues die een bedreiging kunnen vormen voor organisaties in hun relatie tot de buitenwereld. In dit document leest u wat issue management is en hoe u dit kunt inzetten voor uw arbeidsmarktcommunicatie.

Creëer zichtbaarheid op de arbeidsmarkt met recruitment PR

Zichtbaarheid speelt nog steeds een grote rol bij employer branding. Maar wel op een andere wijze dan voorheen blijkt onder meer uit het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand. Een van die manieren is zichtbaarheid door het genereren van free publicity. Op authentieke wijze kunt u werven en uw employer brand versterken. En meestal ook nog eens tegen lagere kosten. In dit document leest u wat recruitment PR is en welke vormen er zijn.

Checklist schrijven van een persbericht

Het meest gebruikte middel waarmee organisaties de pers benaderen, is het persbericht. En het persbericht wordt ook steeds meer ingezet als onderdeel van arbeidsmarktcommunicatie: recruitment PR. Van de lancering van de recruitmentsite tot een nieuwe campagne. Van grote wervingsvraag tot samenwerking met het onderwijsveld. In deze checklist een stappenplan voor het schrijven van een goed persbericht voor arbeidsmarktcommunicatie. Dit document is ook te bekijken met het gratis PROEF-abonnement.