Relatiemanagement

25 bronnen van kandidaten om een talentpool mee op te bouwen

Er wordt veel gesproken over talentpools, maar in de praktijk worden er maar weinig echte talentpools opgebouwd. Een van de redenen is dat er nogal eens ‘te eng’ wordt gekeken naar potentiele kandidaten voor in een talentpool. In dit document vindt u een overzicht van 25 verschillende bronnen van kandidaten waar u een talentpool mee kunt opbouwen.

Model procedure voor een referralprogramma (doc)

Nieuwe medewerkers binnenhalen via referral recruitment is een mooie vorm van werving. Eigen medewerkers worden actief uitgenodigd om voor de organisatie te gaan werven en dit verhoogt de betrokkenheid. Belangrijk hierbij is dat u wel duidelijke spelregels heeft. wanneer u namelijk geen duidelijke procedure voor uw referralprogramma heeft, kan het averechts effect hebben. In dit document vindt u een model procedure voor een referralprogramma in Word die u kunt gebruiken om medewerkers de werking van het programma uit te leggen.

De voor- en nadelen van alumni recruitment

Er zijn nog maar weinig medewerkers die hun hele leven bij dezelfde werkgever werken. Tegelijkertijd moeten we steeds langer werken omdat we steeds ouder worden. Werkgevers zullen in de toekomst steeds minder definitief afscheid nemen van medewerkers, maar tijdelijk. En dan is het goed of actief een relatie te onderhouden met oud-medewerkers oftewel alumni. In dit document leest u wat voor- en nadelen zijn van alumni recruitment.

Stel beleid op voor alumni recruitment

Het aannemen van oud-medewerkers gebeurt geregeld bij organisaties. Veelal ligt er geen beleid aan ten grondslag. Maar het hebben van een alumni recruitmentbeleid zorgt ervoor dat de terugkeer van oud-medewerkers een grotere bron van instroom wordt. Met alle positieve gevolgen van dien. In dit document vindt u een opsomming van zaken die niet mogen ontbreken in uw referral recruitment plan.

Laat oud-medewerkers terugkeren met alumni recruitment

Het aannemen van oud-medewerkers gebeurt bij veel organisaties. Zeker als er geen conflict ten grondslag lag aan het eerder uit elkaar gaan van werkgever en werknemer. Maar het hebben van een actief programma om contact te houden met oud-medewerkers wordt nog steeds door weinig organisaties gedaan. Dit terwijl de helft van de Nederlandse managers een oud-medewerker weer in dienst zou nemen. In dit artikel alles over de ins & outs van alumni recruitment.

Ken- en stuurgetallen voor relatiemanagement

Het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie wordt steeds professioneler en de vraag naar meetbare resultaten wordt steeds groter. Wat leveren de investeringen in arbeidsmarktcommunicatie op? Dit zijn de belangrijkste ken- en stuurgetallen op het gebied van employee relationship management (relatiemanagement) op een rij.