Selectie

Wat levert een goede en slechte sollicitatie-ervaring op?

Als u tevreden bent vertel het anderen, als u ontevreden bent vertel het ons. Een bekend gezegde dat regelmatig te zien is bij bedrijven. Maar ook als het om het sollicitatie-ervaring gaat, geldt dit principe. U wilt niet dat kandidaten hun negatieve ervaringen op social media gaan zitten. In dit document leest u wat kandidaten doen bij een goede sollicitatie-ervaring en wat ze doen bij een slechte sollicitatie-ervaring.

Zo selecteren werkgevers in de creatieve industrie

Wanneer je op zoke bent naar een creatief, wil je dit terugzien in het CV van iemand. Dat geldt zeker wanneer iemand in de creatieve industrie komt te werken. Denk hierbij aan reclamebureaus en ontwerpbureaus. In dit document leest u hoe werkgevers in de creatieve sector startend talent selecteren en wat u hiervan kunt leren.

40 vragen die een recruiter kan verwachten

Een kandidaat moet goed voorbereid het sollicitatiegesprek ingaan maar dit geldt ook voor een recruiter, HR-adviseur of vacaturehouder. In dit document 40 uiteenlopende vragen die u kunt verwachten van kandidaten in het sollicitatiegesprek.

Wat vinden kandidaten belangrijk in het sollicitatieproces?

De candidate experience wordt door steeds meer werkgevers belangrijk gevonden. Een slechte kandidaatbeleving staat namelijk zo op sociale media en is nadelig voor het employer brand. Maar wat vinden kandidaten nu belangrijk in het sollicitatieproces? In dit document vindt u een overzicht van zaken die kandidaten van belang vinden voor een sollicitatieproces bij de werkgever.

Voorkom mismatch tussen werkgever en werknemer

Wanneer een kandidaat en een werkgever met elkaar in zee gaan zijn de verwachtingen over en weer op een soortgelijk niveau. Maar wanneer iemand eenmaal aan de slag is kunnen die verwachtingen wel eens niet meer uitkomen met als gevolg verloop. Wat kunt u doen om de mismatch tussen werkgever en werknemer te minimaliseren?

Redenen waarom kandidaten zich terugtrekken

Niets is zo vervelend voor een werkgever wanneer een goede kandidaat zich terugtrekt uit een procedure. Helemaal voorkomen is een utopie, maar in veel gevallen blijkt dat een werkgever invloed heeft op kandidaten die zich terugtrekken. In dit document een overzicht van de belangrijkste redenen voor kandidaten om zich terug te trekken uit een sollicitatieprocedure. En wat u hier tegen kunt doen.

Woorden in CV’s die recruiters wel en niet waarderen

Wanneer recruiters CV’s lezen, komen ze veel dezelfde woorden tegen waarmee kandidaten zichzelf proberen te verkopen. Maar sommige woorden doen juist het tegenovergestelde blijkt uit onderzoek. In dit document vindt u een overzicht van woorden in CV’s van kandidaten die recruiters wel en niet waarderen. 

Sollicitatievragen over opgedane ervaring

De juiste vragen stellen is belangrijk in selectiegesprekken om de juiste kandidaat te kunnen selecteren. Vragen over zaken als opleidingen, ervaring, motivatie en ambitie bieden u dit inzicht. Maar welke vragen kunt u allemaal stellen tijdens een selectiegesprek over opgedane ervaring? In dit document vindt u een lijst met vragen op het gebied van opgedane ervaring die u kunt stellen aan kandidaten in een sollicitatiegesprek.

15 middelen om kandidaten te selecteren

Selectie is een vak apart. Toch beseffen maar weinig werkgevers dit gezien het feit dat een gemiddelde organisatie 7 keer meer geld uitgeeft aan het afscheid nemen van mensen dan aan het binnenhalen. Met selectie zorgt u ervoor dat de juiste mensen bij u binnenkomen die niet alleen passen bij de baan maar ook bij de organisatie. In dit document vindt u een overzicht van 15 selectiemiddelen om de juiste medewerkers te kunnen selecteren.

Sollicitatievragen over gevolgde opleidingen

In een selectiegesprek is het belangrijk dat u de juiste vragen stelt. Over zaken als opleidingen, ervaring, motivatie en ambitie. Maar welke vragen kunt u allemaal stellen tijdens een selectiegesprek? In dit document vindt u een overzicht van vragen op het gebied van gevolgde opleidingen die u kunt stellen aan kandidaten in een sollicitatiegesprek.