Sociale media

Hoe groot zijn de marktaandelen van social media (2015)

Wat waren in 2015 de marktaandelen van de top 10 sociale media in Nederland? En wat is het verschil met 2014? In dit document vindt u de belangrijkste social media in Nederland met hun marktaandelen in 2015 en 2014.

Formaten van afbeeldingen in social media

Sociale media vormen een belangrijk middel binnen de mediastrategie voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Afbeeldingen zijn belangrijk binnen social media omdat deze aanzetten tot klikken, lezen, liken en delen. Maar dan moet u wel voor de verschillende media de juiste formaten gebruiken. In dit document vindt u de standaard afmetingen voor afbeeldingen in social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube en Instagram.

Meet het effect van social media voor arbeidsmarktcommunicatie

Social media wordt volop ingezet voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, al of niet gestructureerd. Het meten van het effect van social media voor arbeidsmarktcommunicatie wordt veel minder gedaan. Hooguit wordt het aantal volgers of likes als kengetal gebruikt. In dit document vindt u 7 manieren om het succes van de inzet van social media voor uw arbeidsmarktcommunicatie te kunnen meten.

Template contentplanning recruitmentsite en social media (xls)

Content is essentieel om traffic te genereren naar uw recruitmentsite. Om te zorgen voor continu bezoekers aan uw recruitmentsite is een goede planning belangrijk. Met deze handige template contentplanning in excel kunt u overzichtelijk per week uw berichten kwijt die u op uw recruitmentsite en/of social media wilt plaatsen.

Wervingscampagne op Twitter in 10 stappen

Bij een wervingscampagne denkt de gemiddelde werkgever niet snel aan Twitter als belangrijkste middel. Bij Twitter wordt toch veelal gedacht aan ad-hoc inzet of  ter ondersteuning. Toch kunt u Twitter ook succesvol inzetten als hoofdmiddel voor bijvoorbeeld een wervings- of imagocampagne. In dit document vindt u 10 stappen om succesvol een wervings- of werkgeversimagocampagne via Twitter te laten verlopen. 

Gebruik twitter op de juiste manier voor uw recruitmentevent

Twitter heeft een vaste plek in het online mediagebruik in Nederland. Er is geen tv-programma die niet tijdens de uitzending de hashtag (#) communiceert naar haar kijkers. En ondanks dat Twitter haar hoogtepunt heeft bereikt, kunt u het prima inzetten voor recruitmentevents. In aanloop naar het event, tijdens het event en erna. Maar wat zijn nu de do’s & dont’s? In dit document leest u hoe u Twitter op een effectieve manier kunt inzetten bij recruitmentevents.

De beste momenten om vacatures te posten op social media

Social media worden volop ingezet voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. LinkedIn, Twitter en Facebook worden door werkgevers ingezet om vacatures te verspreiden, traffic te genereren naar de recruitmentsite en om te bouwen aan het employer brand. Maar op welke dag in de week kunt u op welk tijdstip het beste iets posten? In dit document vindt u een overzicht van de beste dagen en tijdstippen van de week om uw vacatures of andere wervingsboodschappen te posten op sociale media.

Social media policy voor uw medewerkers

Sociale media zoals Twitter, LinkedIn en Facebook hebben een vaste positie verworven. Ook op de werkvloer is het gebruik van social networks inmiddels gemeengoed. Maar daar zit meteen een valkuil in, want met social media kan er ook veel fout gaan. Als werkgever kunt u dan ook het beste een social media policy opstellen. Niet zo zeer om dingen te verbieden, maar het goed gebruiken van sociale media in goede banen te leiden. In dit document vindt u 15 belangrijke punten die u als werkgever op kunt nemen in een social media policy.

Gebruik van sociale media in de zorg

Sociale media zijn vandaag de dag gemeengoed geworden. Facebook, twitter en LinkedIn worden dagelijks door miljoenen Nederlands bezocht. Ook in de zorg neemt sociale media inmiddels een vaste rol in. Maar welke sociale media gebruiken arbeidsmarktprofessionals in de zorg? Welke sociale media worden corporate ingezet en welke voor werving? In dit document de statistieken van sociale media in de zorg.

Checklist searchen en sourcen

Sociale media als LinkedIn en Facebook zorgen ervoor dat steeds meer werkgevers kansen zien in het searchen en sourcen van talent. Zo wordt 75% van de verkopers met een academische achtergrond minimaal één keer per jaar gehunt. In deze checklist 20 verschillende vragen die u helpen om optimaal online te kunnen searchen en sourcen.