Vacatureteksten

Zo ziet een goede afsluiting van een vacaturetekst eruit

Een vacaturetekst moet niet alleen wervend beginnen, maar zeker ook wervend afsluiten. Met een goede afsluiting ontvangt u eerder betere kwaliteit sollicitaties. In dit document vindt u tips om uw vacatureteksten goed af te sluiten.

Zo ziet een goede vacaturetekst voor flex eruit

Vacatureteksten worden niet alleen gebruikt voor vaste functies, maar ook voor tijdelijke functies en opdrachten. Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt neemt dit type vacatures flink toe. Een vacaturetekst voor flex bevat andere informatie dan een vacaturetekst voor vast. In dit document een overzicht waaraan een goede vacaturetekst voor flex moet voldoen.

10 voorbeelden om een vacaturetekst wervend te beginnen

De eerste regels van een vacaturetekst zijn als een etalage van een winkel: het moet uw doelgroep naar binnentrekken. Maar ook voor de vindbaarheid binnen zoekmachines werkt een goede introductietekst. In dit document vindt u 10 verschillende voorbeelden hoe u een vacaturetekst sterk kunt beginnen.

Zet duidelijk in de vacaturetekst als u een vaste baan biedt

Wanneer u te maken heeft met een krappe arbeidsmarkt en/of een schaarse doelgroep is het belangrijk dat u compleet bent in uw vacaturetekst. Zo gaan werkgevers er veel te makkelijk vanuit dat iedereen snapt dat een baan ook een vaste baan is en geen tijdelijk contract. In dit document leest u waarom het zo belangrijk is om aan te geven in uw vacatureteksten dat u een vaste baan biedt.

Vertaal ‘functie’ op de juiste wijze in een Engelstalige vacaturetekst

Employment, function, job, post, job posting of position? Allerlei manieren om aan te geven dat u werk of een baan heeft in het Engels. Maar het betekent niet hetzelfde. U kunt met het gebruik van het verkeerde woord zelfs de plan volledig misslaan. In dit document leest u o.a. waarom ‘function’ geen goede vertaling is van het Nederlandse woord ‘functie’ in een vacaturetekst.

Gebruik geen Engelse vacatureteksten binnen Nederland

Ondanks dat vrijwel iedere hoogopgeleide in Nederland voldoende kennis heeft van de Engelse taal, doen werkgevers doen er verstandig aan om hun vacatureteksten zoveel mogelijk in het Nederlands te schrijven. Het arbeidspotentieel heeft weinig begrip voor het schrijven van Engelse teksten wanneer dat niet nodig is voor de functie. In dit document leest u waarom het niet slim is om met Engelstalige vacatureteksten Nederlandse hoogopgeleiden te werven.

Zorg dat functietitels worden begrepen door beïnvloeders

Een social media manager weet wat de functie sociale media manager inhoudt. Maar heel veel andere mensen niet. En dat geldt ook voor functies als actuaris of UI Designer. Wanneer u een functie breder uitzet dan specifieke doelgroepmedia, is het slim om ervoor te zorgen dat de functietitel en/of functieomschrijving door een bredere doelgroep kan worden begrepen. Want zo kunnen ze familie, vrienden of kennissen de vacature doorsprelen waneer ze deze zien. In dit document meer informatie over functies die door buitenstaanders slecht worden begrepen en hoe u dit kunt vermijden. Dit document is ook te bekijken met het gratis PROEF-abonnement.

Omschrijf de arbeidsvoorwaarden goed in uw zorgvacature

De arbeidsvoorwaarden maken een belangrijk onderdeel uit van een vacaturetekst. In de praktijk blijkt echter dat zorgwerkgevers het minste aandacht besteden aan de arbeidsvoorwaarden en kiezen voor een standaard tekst voor iedere vacature. In dit document krijgt u concrete tips hoe u als zorgwerkgever de arbeidsvoorwaarden goed kunt verwerken in uw vacatureteksten.  

5 manieren om selecterend te werven met uw vacaturetekst

Hoge werkloosheid in combinatie met minder openstaande vacatures zorgt ervoor dat het aantal reacties op een vacature flink kan oplopen. Voor sommige vacatures komen soms wel honderden reacties binnen . En al deze reacties moet u op de juiste wijze afwijzen. In dit artikel vindt u 5 tips om selecterend te werven met uw vacaturetekst.

Alternatieven voor containerbegrippen in vacatureteksten

Werkgevers hebben moeite om goede en creatieve vacatureteksten te schrijven. Ze weten zich qua woordgebruik nauwelijks te onderscheiden met hun vacatures. Standaardtermen, clichés en containerbegrippen voeren de boventoon in vacatureteksten. In dit overzicht alternatieven voor veelgebruikte containerbegrippen in vacatureteksten.